Foredrag og film

I forbindelse med fejringen af, at det i år er 100 års siden, at Sønderjylland blev genforenet med sit gamle fædreland, er vi stolte af at kunne præsentere forfatteren Karsten Skov, som med baggrund i sine romaner “Knacker” og “Enkeland“, vil tage os 100 år med tilbage i tiden, og fortælle om forholdene i Sønderjylland.
Aftenen sluttes af med filmen “I krig og kærlighed“, – et drama om en ung sønderjysk soldat, – i krig for det tyske rige, som ved sin tilbagekomst til Sønderjylland ser i øjnene, at der er endnu en kamp at kæmpe for genvinde sin familie.

Det blev en aften, hvor over 100 havde tilmeldt sig. Karsten Skov fortalte om processen omkring tilblivelsen af filmen I Krig og Kærlighed, om afslag og tilsagn, om at finde instruktør og skuespillere, om ansøgninger til sponsorer, om at finde lokationer til indspilningen, om hvor hurtigt eller langsomt det går at lave en film. I pausen havde de frivillige i Kerteminde Bio lavet kaffe/te og Helga, Jonie og Kirsten havde bagt dejlige kager. Kl. 20 startede filmen , en smuk og dramatisk film med dygtige skuespillere.