Kulturvandring 2018

Kulturvandring 2018
Langeskov Biblioteks Venner arrangerer en Kulturvandring omkring De 3 Møller i Rønninge udgående fra Rønninge Kirke i samarbejde med præsten, Landsbyrådet i Rønninge og Langeskov Lokalhistoriske Arkiv og Forening.

Vi mødes ved Rønninge kirke kl. 9.30 lørdag den 21.april 2018.

Vi samles i kirken, hvor sognepræst Arendse Wulff-Jørgensen sender os af sted med nogle gode ord om vandring.

Kl. 10 sendes vandrerne af sted, der er en 5 km rute og en 10 km rute – Eva sørger for ruteførere, ruteplan for 5 km kommer forbi Holts Mølle, ruteplan for 10 km kommer forbi alle 3 møller, Holts Mølle, Mellem Mølle og Bierne Mølle. Ruteførerne må gerne læse Kløverstitavlerne op for vandrerne på turene!

Kl. 12 mødes vi alle i Grubehuset til suppe og hyggeligt samvær. Der vil blive fortalt om møllerne og der vil være billeder og skriftligt materiale at se på. Vi synger et par sange fra højskolesangbogen og der afsluttes med kaffe/te og kage. Arrangementet slutter kl. 14.

Deltagere, der ikke har mulighed for at vandre 5 eller 10 km, møder kl. 11.30 i Grubehuset. Det samme gør 5 km vandrerne og som skrevet ovenfor vil der være mulighed for at se billeder og skriftligt materialer, der omhandler møllerne.

Deltagergebyr med spisning/kaffe er 40,00 kr., man kan dog deltage i vandringerne uden spisning og kaffe.

Godt 50 vandrere ankom kl. 9.30, hvor sognepræst Arendse Wullf-Jørgensen med den store kirkedørsnøgle låste os ind i en smukt pyntet Rønninge Kirke. Der skulle være bryllup og barnedåb senere på dagen. Formand Kirsten bød velkommen, hvorefter Arendse gav vandrerne gode ord med på vejen. Hun omtalte nogle citater af teolog og filosof Søren Kierkegaard, som hver dag vandrede. “Man tænker så godt, når man vandrer” sagde han.

Lidt før 10 startede vandringerne. 10-km vandringen, som gik forbi Holts Mølle, Mellem Mølle og Bierne Mølle havde Tage Mikkelsen i front. 5-km vandringen, som gik forbi Mellem Mølle havde Eva Sørensen i front. Stig Sørensen var en slags fejeblad, gav ikke-vante vandrere et lift, så de også fik set møllerne.

Imens vandrerne var ude på ruterne, sørgede Kirsten og Arne for at vame suppe og brød, så der var klar til servering, da sidste hold vandrere kom “hjem” til Grubehuset.

56 fik aspargessuppe med brød til. 

Kl. 12.30 fortalte Jørna Christiansen fra Langeskov Lokalhistoriske Arkiv historierne om møllerne og viste samtidig en masse billeder fra den gang.

Så var det blevet tid til kaffe/te og  hjemmebagt kage og højskolesangbøgerne blev delt rundt. Kirsten havde valgt 5 dejlige forårssange, som de fremmødte smukt sang med på.

Arrangementet sluttede lidt før kl. 14. Tak til Helge og Gitte for hjælp til oprydning.

Det var for øvrigt en skøn solrig dag, ikke for varmt 16-17 grader, men fint vandrevejr, vi fik i hvert fald sved på panden.

Nye indlæg

Generalforsamling den 3.6.2021 på Mælkevejen

Langeskov Biblioteks Venner har afholdt generalforsamling den 3.juni 2021.

2 bestyrelsesmedlemmer er trådt ud af bestyrelsen, således at den nye bestyrelse består af

Formand Kirsten Holm

Kasserer Per Bjerre

Sekretær Eva Gadegaard Sørensen

Bestyrelsesmedlem Arne Birch

Bestyrelsesmedlem Else Marie Skjoldemose.

Den nye bestyrelse er klar til at genoptage aktiviteter og samarbejde med Langeskov Bibliotek.

Der udsendes nyt program for efteråret 2021 i starten af august måned.

Den nye bestyrelse i Langeskov Biblioteks Venner, fra venstre Else Marie Skjoldemose, Kirsten Holm, Eva Gadegaard Sørensen, Arne Birch og Per Bjerre
  1. Generalforsamling Kommentarer lukket til Generalforsamling
  2. Urup Dam vandring søndag den 9. maj 2021 Kommentarer lukket til Urup Dam vandring søndag den 9. maj 2021
  3. Højskolesangbogen 19. udgave Kommentarer lukket til Højskolesangbogen 19. udgave
  4. Nyhedsbrev februar 2021 Kommentarer lukket til Nyhedsbrev februar 2021
  5. Omtale af to nye sange fra Højskolesangbogen 19. udgave. Kommentarer lukket til Omtale af to nye sange fra Højskolesangbogen 19. udgave.
  6. Boganbefalinger v. bibliotekar Maria Granstrøm – Kerteminde Bibliotekerne Kommentarer lukket til Boganbefalinger v. bibliotekar Maria Granstrøm – Kerteminde Bibliotekerne
  7. Bogposer fra biblioteket Kommentarer lukket til Bogposer fra biblioteket
  8. Omtale af udvalgte sange fra Højskolesangbogen Kommentarer lukket til Omtale af udvalgte sange fra Højskolesangbogen
  9. Jule og Nytårsbrev til medlemmerne Kommentarer lukket til Jule og Nytårsbrev til medlemmerne