Kommende bøger i Læsekreds 1 og Læsekreds 2

Læsekreds 1 marts 2024

Hovedpersonen i ’Min mor siger’ er en ikke-navngivet ung kvinde, hvis kæreste (også en kvinde) netop er gået fra hende. Dette faktum er ikke let at acceptere for ”vores heltinde”, som romanen ind imellem benævner hende. Fx spørger hendes læge på et tidspunkt ”… om min kæreste ikke var gået fra mig. Det er vel et definitionsspørgsmål, siger jeg, …” Denne måde at svare på er helt symptomatisk for hende, og det kommer der nogle kostelige dialoger ud af.

Et knust hjerte skal man aldrig spøge med, men heldigvis har hovedpersonen både en mor, en far, en læge og en spindoktor, og disse figurer forsøger alle – med hver deres midler – at bringe den forladte på fode igen. Og der er ved Gud (faren er præst, så…) mange måder at gribe hjertesorg an på. Moren er en handlekraftig ejendomsmægler og lystløgner, hvilket både kommer hendes omgivelser og læseren til gode. Faren er en rolig og hyggelig præst med hang til Pink Floyd. Og spindoktoren personificeres gennem veninden Mulle, som altid har svar på rede hånd. Med sådant et netværk er man aldrig helt fortabt.

https://imgcdn.saxo.com/_9788763837675/0x500

 
 
 
 

Læsekreds 2 marts 2024

Vi er det liv vi lever

En sommerdag i 2018 modtager Svend Brinkmann et håndskrevet brev fra en læser, Lili på 90 år. De to bliver pennevenner og begynder siden at mødes regelmæssigt i Lilis lejlighed. Her fortæller Lili sin livshistorie: Om forelskelser i tyske soldater under krigen, om angst, sorg, glæde og en stræben efter værdighed gennem hele 33 år i psykoanalyse.

 

 

 

 

 

 

 

Nye indlæg

Kim Larsen og Kristendommen

Onsdag den 10.april kl. 19.00-21.00 på

Mælkevejen, Grønvangen 32, 5550 Langeskov

Kim Larsen og Kristendommen.

Musikforedrag med sangerinde Trine Lunau og valgmenighedspræst Malene Aastrup.

Entré: 75 kr. (for medlemmer 50 kr.).

Kaffe/te og kage i pausen.

Husk kaffekop.

  En times Tour de force gennem kendte og mindre kendte sange med fokus på det kristne i Kim Larsens poetiske tekstunivers.  Blandt andet Masser af succes, Joanna og Langebro. Masser af musik med lejlighed til at synge med undervejs. Sangene bliver sunget og spillet af Trine Lunau og teksterne udlagt af Malene Aastrup.   Kim Larsen var ikke en kristen musiker, men hans tekster er fulde af kristendom. Som tidligere biskop Jan Lindhardt har udtrykt det; ridser vi lidt i lakken hos danskerne, så træder kristendommen frem. Kim Larsen tilhørte 68 oprøret, men han var opdraget i en kristen tradition, gik på Askov højskole og blev uddannet skolelærer i en tid, hvor det kristne hørte naturligt med.

Entré: 75 kr. (for medlemmer 50 kr. ) Kaffe/te og kage i pausen Husk kaffekop Alle er velkommen Kørelejlighed: kontakt. Eva 61345842

PDF Embedder requires a url attribute

PDF Embedder requires a url attribute
  1. Generalforsamling i Langeskov Biblioteks Venner Kommentarer lukket til Generalforsamling i Langeskov Biblioteks Venner
  2. Sangforedrag med Hindsholmkoret Kommentarer lukket til Sangforedrag med Hindsholmkoret
  3. Gækkebrevsklipning og æggemaling Kommentarer lukket til Gækkebrevsklipning og æggemaling
  4. Østfyns Fortællekreds Kommentarer lukket til Østfyns Fortællekreds
  5. Langeskov Biblioteks Venner 2014-2024 Kommentarer lukket til Langeskov Biblioteks Venner 2014-2024
  6. Julesang på Langeskov Bibliotek Kommentarer lukket til Julesang på Langeskov Bibliotek
  7. Juleklip på Langeskov Bibliotek Kommentarer lukket til Juleklip på Langeskov Bibliotek
  8. Julekoncert på Bakken Langeskov Kommentarer lukket til Julekoncert på Bakken Langeskov
  9. Foredrag om danske udvandrere til Amerika Kommentarer lukket til Foredrag om danske udvandrere til Amerika