På motorcykeltur i Nepal

Tulipangartner Henning Dam og fru Jette kom til Langeskov for at fortælle om deres oplevelser på motorcykel rundt i Nepal på Royal Enfield. Jette stod for det tekniske med at fremvise billeder, mens Henning muntert og med stor lune fortalte. De var 3 mænd og 7 piger, de 8 på motorcykler, Jette og en mand i følgebil med reparationsgrej og oppakning. Oppakning var umulig at have på motorcyklen, da dels vejene var meget dårlige og dels pigerne væltede lidt i starten.

Turen gik over bjergpas, hvor vejene var meget smalle og uden autoværn, langs floder og gennem landbrugsland, hvor Henning som landmand tit fik stoppet gruppen, så han lige kunne tale lidt landbrug med Nepaleserne. De dyrkede blandt andet kartofler. Da landet består af lavland, højland og bjerglandskab, boede Nepaleserne ofte op ad bjergene og deres marker lå som terrasser i flere niveauer. De nepalesere der boede op ad skråningerne var selvforsynende med mad, da det overhovedet ikke var muligt at transportere noget op ad de stier – gåstier, der var. Motorcykelgruppen kom tæt på det uspolerede lokale folkeliv, de besøgte blandt andet Budas fødehjem.

De nepalesiske børn var meget nysgerrige og motorcykelpigerne havde taget klistermærker med, som de satte på børnenes arme eller håndrygge. Henning mente ikke de blev vasket i flere måneder, så de kunne beholde klistermærkerne så længe som muligt! Motorcykelpigerne havde også små bamser med, som de udlevere til læreren på en skole, de besøgte. Motorcykelgruppen sluttede turen af med at besøge den pulserende hovedstad Kathmandu, lignede næsten en helt almindelig vestlig hovedstad.

De kom ikke galt af sted på turen, trods lidt vælteture i starten. De fik heller ikke dårlig mave af maden.

Der kom 38 tilhørere, hvilket var rigtig flot.

Nepal

Henning Tulipan – fortæller om Nepal
Jette ved PC’eren
Publikum lytter og smiler