Sangforedrag om Ørehængere fra dengang Farfar var ung……

og før der var noget, der hed CD!

Vi blev ført baglæns fra 1969 til starten af 30’erne både historisk og musikalsk så det var en fryd.

På lærredet blev vist sangtekster og historiske nedslag i det bestemte år, blandt andet første mand på månen, verdens første (og største) computer DASK, Dahls Varehus katalog, Grisemærker, Lillebæltsbroens indvielse med meget mere.

Vi kom igennem Danmarks sangskat og fik virkelig brugt sangermusklen flot akkompagneret af Sørensen på guitar og Rytter på harmonika. Bodil Rytter havde taget sine sangveninder Kirsten og Eva med, så det blev en rigtig fornøjelig aften.

Foredrag om Nordirland

Foredrag om Nordirland ved Tina og Morten Pliniussen

Onsdag den 7.november var vi godt 30 tilhørere, der blev guidet til Nordirland af Tina og Morten Pliniussen. Tina og Morten fik formidlet budskabet om Nordirland på blændende vis både historisk og turistmæssigt. Tænk det er 25 år siden protestanter og katolikker indgik våbenhvile omkring den såkaldte “The Trouble” og man håber våbenhvilen holder i fremtiden, hvor Nordirland sammen med Skotland, England og Wales forlader EU, Brexit. Irland forbliver i EU, så hvordan bliver grænsen mellem Irland og Nordirland, nu er den jo nærmest “ikke eksisterende”!! Med lysbilleder viste Tina og Morten at der findes bydele, som er meget tro mod kongehuset med det engelske flag vajende på lygtepæle, andre bydele er republikanere og flager med det irske flag. Et kan Nordirerne dog blive enige om – en tur på pub er et must – der findes utrolig mange pub’er i Nordirland. Landskabet i Nordirland er fantastisk smukt og grønt. Det regner meget, men Tina og Morten har dog oplevet ferie i solskin og tørvejr!