Foredrag med Aksel Hundslev 16.september 2019

Om de gode gamle dage – var de nu så gode endda?

Aksel Hundslev gik ud fra sin nyligt udgivne bog “Under Kastanietræet” med undertitlen “1940’ernes farvel til bondesamfundet”. Udgangspunktet er hans fødehjem Hundslev Toftegaard. Han er landbrugsuddannet, men fandt hurtigt ud af, at arbejdet ved landbruget ikke var noget for ham. I stedet blev han journalist, foredragsholder, kronikør, klummeskribent, indlæser af lydbøger og med ovennævnte bog også forfatter.

I 1940’erne og 50’erne skete der så meget. Man gik fra hestetrukne landbrugsredskaber til traktortrukne og selv om “man” sagde, at nu kunne “de” da ikke finde på mere teknisk materiel, så gik det stærkt med udviklingen fra 1950’erne og fremefter.

Aksel Hundslev havde mange finurlige historier om folkene i Hundslev og Kølstrup og mange af den blev afleveret på klingende fynsk, hvilket var vidunderligt.

Det blev en god aften om “Gamle dage” og det viste sig, at i de gamle dage havde de også deres problemer og spekulationer! Sjovt nok bliver alt rart at tænke tilbage på, når der er gået en rum tid!

Aksel Hundslev fortæller
Alle de fremmødte synger
og Kirsten spiller til

Sangeftermiddag september 2019

Trods silende regn var der fint fremmøde til sæsonens første sangeftermiddag. Vi startede med høst- og efterårssange og efter kaffepausen var der mange ønsker på sange fra alle tider på året, også enkelte ukendte for nogen. Det er dejligt udfordrende at lære nye sange.