Urup Dam vandring søndag den 9. maj 2021

Endelig kunne Langeskov Biblioteks Venner samle en flok til et arrangement og denne gang et udendørs arrangement.

Dem der ville vandre ca. 10 km sammen med Niels Mortensen startede ud fra Kvistgaard kl. 9.30.

Dem der ville vandre ca. 5 km sammen med Eva Gadegaard Sørensen startede ud kl. 10.

Ca. kl. 10.30 mødtes vi alle 22 med naturvejleder i Kerteminde Kommune Martin Køhl Søholm, som vandrede med os gennem noget af Urup Mose, et område på ca. 20 ha, der er uopdyrket. Kun en særlig kvægrace, Murray Grey racen (importeret fra Australien), græsser på området hele året rundt. Dette kvæg sørger for at holde vegetationen nede, således at 6 forskellige orkideer kan vokse her. Der er også set gåsepar med gæslinger, viber, lærker og en enkelt trane på rast samt særlige sommerfugle, bl.a. engperlemorssommerfuglen.

Vi kunne have vandret der i timer, men vi havde en aftale med Pernille på Kvistgaard at vi skulle slutte dér med at sidde på terrassen i det smukke vejr og nyde Pernilles dejlige sandwich med forskelligt fyld. Der var også kaffe og kage til dem med den søde tand.

En rigtig dejlig dag i et skønt solskinsvejr.

Brabækvej 113, 5550 Langeskov